Header ads

Header ads


Werner Yacht Design heeft zich de afgelopen zeventien jaar toegelegd op het ontwerpen van exclusieve motorjachten. Werners ontwerp studio heeft een reputatie opgebouwd in een onvoorwaardelijke focus op het combineren van “beauty & performance”. Alles gebaseerd op een sterke overtuiging dat een jacht er niet alleen beeldschoon uit moet zien, maar ook dat ze over vaareigenschappen moet beschikken die ongeëvenaard zijn. Tegelijkertijd, beijverd de studio zich om niet zomaar een jacht te ontwerpen vóór een cliënt,  maar veeleer in samenwerking mét de cliënt. De cliënt aanmoedigend om zich zoveel als mogelijk te betrekken bij de creatie van een jacht dat volledig aan zijn behoefde voldoet.

Ondanks alle moderne software, begint elk ontwerp altijd nog met een potlood en een blank stuk papier. Werner volhardt in deze aanpak, omdat dit ze elke keer weer ertoe dwingt tot de creatie van een geheel nieuw ontwerp. Dit in tegenstelling tot het ontwerpen in een CAD-omgeving, hetgeen veel eerder zal leiden tot een “verbouwde” kopie van een eerder ontwerp. Het spreekt voor zich, dat wanneer het design van het jacht eenmaal is vastgelegd, dat de software het dan overneemt. Dit lijkt het einde te zijn van het romantische aspect van het ontwerpen, maar in feite is dit de enige manier om te garanderen dat het jacht aan alle beloften van de ontwerper en aan alle verwachtingen van de cliënt zal voldoen.

Een fraai voorbeeld hiervan is Werners ontwerp van de 88’ Semi Classic “Orizzonte”. De opdracht voor dit jacht, was om een familie motorjacht te ontwerpen met een lengte tussen de 24 en 30 meter. Het was het streven van de cliënt om het mooist mogelijke motorjacht te creëren en dat bovendien moest beschikken over de best mogelijke vaareigenschappen. Gedurende het ontwerp en de bouw van het jacht, werden kosten noch moeite gespaard om dit waar te maken. De cliënt was zeer nauw betrokken bij het nemen van alle beslissingen, tot aan het kleinste detail. Twee jaar later, bij de te waterlating van zijn jacht, zag hij zijn droom in vervulling gaan. Toen hij later in dat seizoen werd overvallen door een vliegende storm op de Noordzee, liet zijn schipper hem weten dat hij geen ander jacht kende dat zich zo comfortabel een weg baande door zo’n hoge zee.
Het jacht, ontworpen en gebouwd conform de regels en bepalingen van Lloyd’s Register, biedt al het comfort iemand zich kan wensen. Het is gebouwd naar een standaard die gebruikelijk wordt aangehouden op superjachten van veel grotere afmetingen. Met onder meer volledige back-up systemen voor alle technische en elektrische installaties. Het exterieur en interieur is geïnspireerd op ontwerpstijlen uit de late jaren 60 en vroege jaren 70. Een exterieur met spiegelstrak wit schilderwerk in combinatie met blank gelakt teak en heel veel RVS detaillering. Het interieur is afgewerkt in Frans noten in combinatie met gebroken wit schilderwerk.


«
Next
Nieuwere post
»
Previous
Oudere post