Header ads

Header ads

 
Van Oossanen Naval Architects was verantwoordelijk voor de de naval architecture van dit jacht. Het ontwerp van de 65m Galactica Star is gebaseerd op de Fast Displacement Hull Form (FDHF), onder patent van Van Oossanen. Met deze speciale romp is het jacht efficiënt op alle snelheden en niet alleen in een beperkte interval rond de maximale snelheid.

Galactica Star is een van de grootste jachten van jachtenbouwer Heesen tot nog toe en ook het eerste volledig aluminium jacht met de gepatenteerde Fast Displacement Hull Form. Een unieke helmvormige bovenbouw sluit aan bij de vloeiende onderwaterlijnen. Dit geeft het jacht een sportieve look – verre van de bruiloftstaart-achtige vormen die veel jachten in deze klasse hebben.
Conventionele rompen van grote jachten zijn niet ontworpen voor hoge snelheid. De Fast Displacement Hull Form van Van Oossanen Naval Architects lost dit probleem op. Het revolutionaire ontwerp combineert de efficiëntie van een full-displacement romp bij lage snelheid met de prestaties van een semi-displacement jacht bij topsnelheid.

De FDHF is een innovatieve rompvorm met een aanzienlijk lagere weerstand dan die van goed ontworpen conventionele rondspant en knikspant romp. De goede over-all prestaties, resulteren in een verbeterde economische efficiëntie en minder milieubelasting door een lagere uitstoot van motorgassen.

Het platform was het resultaat van een uitgebreide conceptuele ontwerp studie en vormde de basis voor het ontwerp van het exterieur door Omega Architects. Meer dan een half jaar  verdere ontwikkeling en naval architecture, heeft de styling van het exterieur met het radicale nieuwe platform doen samengroeien tot een spannend jacht.
Het FDHF concept werd voor het eerst wetenschappelijk bekendgemaakt op  de FAST 2009 conferentie in Athene. Sindsdien heeft de FDHF veel aandacht getrokken van zowel eigenaren, jachtenbouwers en ontwerpers als klanten en werven buiten de jachten-sector.
De jachtenindustrie is over het algemeen een conservatieve branche die echte innovatie buiten de deur houdt. Galactica Star breekt met deze trend.«
Next
Nieuwere post
»
Previous
Oudere post